Leven op de Antillen
14 januari 2026 - Kralendijk, Caribisch Nederland
Ik ben een Nederlander die ooit de wereld afreisde op de golven van de oceaan, maar mijn hart verloor aan de azuurblauwe wateren en constante passaatwinden van Bonaire. Na jaren als dekofficier bij een grote rederij, waar ik leerde omgaan met de grillen van de zee en de verwachtingen van gasten, koos ik voor een leven op dit rustige eilandparadijs, waar de horizon niet eindeloos is maar uitnodigt tot ontdekking.
Dagelijks leven in het eilandrots
Buiten mijn werkzaamheden van het verhuren van auto's hier op Bonaire begint mijn dag met de zonsopgang boven de zoutpannen, waar flamingo's gracieus door het water wiebelen. Ik peddel uit naar Lac Bay, waar de wind perfect is voor kitesurfen – mijn canvas zweeft hoog boven turquoise golven, en ik voel de pure vrijheid die dit eiland schenkt. Na de sessie duik ik in kristalhelder water bij Sorobon of verken ik de ruige noordkust, waar ongerepte stranden en slaperige vissersdorpjes wachten op wie de tijd neemt om te verdwalen.
Passie voor wind en water
Het eiland heeft me veranderd; van zeezwerver tot local die elk verborgen plekje kent. Ik geef tips over de beste duikspots bij 1000 Steps, de mooiste zonsondergangen bij Goto Lake of off-road trails door Washington Slagbaai National Park. Avonden breng ik door met vrienden in Kralendijk, pratend over de volgende swell of een spontane trip naar Klein Bonaire, waar de stilte alleen door branding wordt onderbroken. Dit leven draait om harmonie met de natuur – kitesurfen tot de zon zakt, duiken met schildpadden en genieten van de eenvoud die Bonaire biedt.
Een anker in paradijs
Bonaire is mijn thuis geworden, een plek waar ik niet langer jaag op verre havens maar koester wat voor de deur ligt. Elke golf, elk briesje en elke ontmoeting met eilandbewoners herinnert me eraan waarom ik hier bleef. Het is een leven van avontuur zonder haast, waar de zee altijd roept en de horizon belooft dat morgen weer een perfecte dag kan zijn.
Reislogger:14 januari 2026Welkom bij Reislogger! We wensen je veel plezier op reis!